• Thanks to you that was an unforgettable ceremony.
    On July 19, 2014 Hotel Korona hosted our wedding party. First of all we would like to sincerely thank Mrs Weronika Mirosław - the reception manager, for her engagement, assisstance and patience during preparations. We are also grateful to all the staff member, who perfectly carried out their tasks and the Chef, who enriched the ceremony with delicious courses (as unanimously agreed by our guests). It's been a memorable day also because of you! These aren't only our feelings, but also opinion of our guests.
    Łucja & Maciek, August 3, 2014
  • Wesele

    Wesele w Koronie to bajka! My wybraliśmy salę "winiarnia". Zarówno obiekt, jak i obsługa okazały się genialne :) Na szczególne wyróżnienie zasługuje obsługa kelnerska na bardzo wysokim poziomie, utalentowany szef kuchni, a także (co chyba najważniejsze) świetny kontakt z hotelem w kwestiach organizacyjnych oraz dbałość o każdy szczegół. Po weselu zdecydowaliśmy się na przedłużenie pobytu, dlatego też możemy pochwalić strefę Spa, a także jakość pokoi. Polecamy z całego serca, na pewno kiedyś tam wrócimy :)

    Maciej Szkamruk, 14.02.2015
  • PERFEKCJA I PROFESJONALIZM

    Wesele mojej córki w dniu 25.04.2015. Może być tylko jedna ocena - PERFEKCJA I PROFESJONALIZM. I nie jest to tylko moja opinia ale także 100% naszych gości. Dziękuję i polecam. Hotel KORONA - jesteście wspaniali !!!

    Burczaniuk, dn. 25.04.2015
  • Pełen profesjonalizm

    Dzięki profesjonalizmowi i partnerskiemu podejściu Hotelu Korona, do organizacji naszego przyjęcia weselnego w dniu 11 kwietnia 2015 mogliśmy uczynić ten dzień jeszcze bardziej wyjątkowym.

     
    Przed decyzją o wyborze akurat tego miejsca, odwiedziłem inne lokale w Lublinie i okolicach- wszystkie jednak w porównaniu z Koroną wypadły znacznie słabiej. 
     
    Piękne miejsce, fachowa obsługa, otwartość, pomoc, odpowiedzi na każde z moich pytań sprawiły, że gdybym jeszcze raz miał organizować taką imprezę zrobiłbym ją oczywiście w Hotelu Korona :)
     
    Jeśli czytasz tą opinię to prawdopodobnie zastanawiasz się nad wyborem miejsca na zorganizowanie własnego Wesele. Już nie musisz, bo to jest idealne :)))
     
    Marcin Osman, dn. 11.04.2015 r
  • BAJKOWY ŚLUB W OGRODZIE

    Organizowaliśmy wesele córki w tym hotelu.04.07.2015. Wspaniałe. Ślub w ogrodzie. Wesele w klimatyzowanej sali, Było 35 stopni w dniu wesela. Potrawy dla wszystkich gorące. Nie mam pojęcia jak im to wyszło. Pyszne, zupa ze szparagów i świnia pieczona na koniec to orgazm kulinarny. Pochwała wielka dla szefa kuchni. Inne dania przepyszne. AAA i Tiramisuuuu poezja. Jest też przemiła Pani Weronika,menadżerka. Panie kelnerki wspaniałe, przemiłe. Wszystko jest na super światowym poziomie. Polecam ten Hotel z całego serca)

    Gromek, dn. 04.07.2015 r
  • Hej wesele... :)

    Na wesele w Koronie wybraliśmy salę Winiarnię, jesteśmy bardzo zadowoleni. Dzięki Pani Meneger udało się nam dopiąć wszystko na ostatni guzik w ekspresowym tempie. Dzięki niej organizacja wesela była znacznie szybsza i dużo mniej stresująca. Obsługa przyjęcia także bez zastrzeżeń. Piękne otoczenie, a szczególnie ogród zachwyciło naszych gości. Oprócz naszego przyjęcia tego dnia w Koronie odbywało się jeszcze jedno wesele, ale nie dało się tego odczuć. Jesteśmy bardzo zadowoleni.

    Patrycja i Piotr Marynowscy 18.07.2015
  • Strzał w dziesiątke

    Wesele w hotelu Korona okazało się strzałem w dziesiątkę.

    Profesjonalna obsługa, przepyszne jedzenie, genialne miejsce. Wszystko zorganizowane na najwyższym poziomie. Bardzo dziękujemy za wspaniały, najpiękniejszy w życiu dzień :).

    Serdecznie polecam.

    Agata i Michał Jóźwik, dn. 20.09.2014
  • Wymarzone miejsce na wesele

    Organizowaliśmy w Hotelu Korona przyjęcie weselne i poprawiny pod koniec czerwca 2015 i byliśmy bardzo zadowoleni. Profesjonalna obsługa, bardzo dobre i oryginalne jedzenie, czyste i przytulne pokoje. Dużymi plusami jest rozmiar bazy noclegowej (59 pokoi), ogród w którym można zorganizować grilla na poprawiny (tak jak miało to miejsce w naszym przypadku) oraz strefa SPA (która może się szczególnie przydać gością dojść do siebie po weselu :) Od lata tego roku główna sala balowa została powiększona o oranżerię, dzięki czemu można organizować wesela do 250 osób, przy okrągłych stolikach. Jedzenie tak jak wspominałem jest bardzo smaczne tak wiec z chęcią będziemy wpadać do hotelu na niedzielne obiady

    Tomasz i Małgorzata Grela, dn. 27.06.2015
  • Weselny klimat

    Chcielibyśmy bardzo serdecznie podziękować Hotelowi Korona za organizację przepięknego wesela :) 20 czerwca br. przeżyliśmy niezapomniane chwile w cudownym miejscu. Wszystko było tak jak sobie wymarzylismy, a przy tym goście w 100% zadowoleni. Jedzenie przepyszne, obsługa profesjonalna i pokoje bardzo eleganckie. Polecamy i dziękujemy za cierpliwość, życzliwość i profesjonalizm.

    Asia i Rafał, dn. 20.06.2015 r
  • Wesele jak z bajki

    Nasze wesele było jak z bajki: )

    A Hotel Korona miał w tym spory udział. Piękny lokal i ogród, przepyszne jedzenie, obsługa na medal i Pani Weronika - pełen profesjonalizm!

    Dziękujemy i gorąco polecamy!

    Katarzyna i Kamil dn. 01.08.2015
  • Wesele na ponad 200 osób

    Serdecznie polecamy organizowanie swojego najpiękniejszego dnia w życiu w Hotelu Korona.

    Wesele na ponad 200osob dla wielu hoteli było wyzwaniem, natomiast Hotel Korona poradził sobie z nim w 100%.

    Pyszne jedzenie, obsługa na ktora zawsze można liczyć oraz świetna organizacja
    Wszystko było dopiete na ostatni guzik, goście zachwyceni.

    Szczególne podziękowania dla Pani Justyny kierownika sali oraz Pani Weroniki, najlepszej menager

    Dziękujemy za wszystko oraz za wspaniały prezent

    Pozdrawiamy Sylwia i Mateusz Tomaszewscy

    26.09.2015 Sylwia i Mateusz Tomaszewscy
  • Wesele

    Organizowałam wesele we wrześniu 2015 i jestem bardzo zadowolona. Profesjonalna obsługa, smaczne jedzenie, elegancki wystrój sali, zwłaszcza przy okrągłych stołach, dobra akustyka, ładny ogród. Goście chwalili sobie także drink bar. Śniadanie następnego dnia było w nowo wybudowanej oranżerii - co stanowiło ciekawy akcent. Hotel dysponuje także dużą liczbą miejsc noclegowych, co jest ważne gdy u kogoś tak jak u mnie jest dużo przyjezdnych gości. Ogólnie polecam.

    Studenna Magdalena dn. 19.09.2015
  • Hej wesele

    09.04.2016 roku w Hotelu Korona odbyło się nasze wesele. Jesteśmy pod wrażeniem zarówno poziomu organizacji przyjęcia, jak i samej osoby pani manager Weroniki Kamińskiej. Od początku do końca, mogliśmy liczyć na wsparcie i profesjonalne podejście. Na szczególną uwagę zasługuje również bardzo dobre jedzenie, na którego temat zebraliśmy wiele pozytywnych komentarzy od naszych gości. Zdecydowanie polecamy to miejsce i dziękujemy za zorganizowanie naszego wesela marzeń! Inga i Łukasz wraz z Rodzicami

    Inga Brzozowska, 09.04.2016
  • Wesele

    2 kwietnia 2016 roku w Hotelu Korona odbyło się nasze wesele.
    Nad całą imprezą czuwała Pani Weronika, zadbała o świetną obsługę oraz pomogła nam w doborze menu, doradzała w każdej najdrobniejszej kwestii. Mogliśmy liczyć na pełen profesjonalizm i przyjazną atmosferę. Dziękujemy pięknie całej obsłudze, która dopilnowała by stoły wyglądały pięknie, świeżo i estetycznie. Kuchnia na wysokim poziomie, przepyszne dania! To nie tylko nasza opinia lecz większości z naszych gości, którzy chętnie dzielili się swoimi pozytywnymi komentarzami zarówno odnośnie jedzenia jak i pokoi hotelowych. Apartament czysty, przestronny, komfortowy, mogliśmy spokojnie wypocząć po udanym weselu które trwało do białego rana.
    Jesteśmy pod wrażeniem poziomu zorganizowanego przyjęcia jak i całej obsługi. Serdecznie Wam dziękujemy i z przyjemnością polecamy to miejsce na każdą wyjątkową imprezę!
    Marta i Mariusz

    02.04.2016 Marta i Mariusz
  • Niezapomniane chwile

    30 kwietnia 2016 roku w Hotelu Korona odbyło się nasze wesele (ponad 200 osób). Serdecznie polecamy organizowanie przyjęć w Hotelu Korona. Jesteśmy bardzo zadowoleni z całokształtu usług oferowanych przez Hotel Korona (obsługa, jedzenie (nasi goście byli zachwyceni), baza noclegowa, sam obiekt). Na szczególną uwagę zasługuje osoba Pani manager Weroniki Kamińskiej, która spisała się na medal (mogliśmy liczyć na profesjonalne podejście i wsparcie w każdym momencie ze strony Pani menager). Pozdrawiamy Justyna i Maciek

    30.04.2016 Justyna i Maciek
  • Mieliśmy tu z mężem wesele i jesteśmy zachwyceni

    Wszystko przebiegło idealnie. Goście byli bardzo zadowoleni z pysznego jedzenia, pięknych wnętrz i świetnie zorganizowanej obsługi. Dodatkowo jeszcze na etapie oganizacji uroczystości mogliśmy liczyć na pomoc p. Weroniki i dzięki niej znaleźliśmy wiele trafnych rozwiązań i podpowiedzi co do przebiegu wesela. Polecam!

    Ola Ch. - 19 sierpnia 2017/ Facebook
  • Wesele przebiegło tak jak sobie wymarzyliśmy

    Nasze wesele 12 sierpnia przebiegło tak jak sobie wymarzyliśmy! Bardzo dobry kontakt z Panią Weroniką, sprawna obsługa kelnerów i dobra kuchnia, sprawiły, że zarówno my, jak i nasi goście, bawiliśmy się wyśmienicie :) Dziękujemy i szczerze polecamy!

    Kasia Ch. - 28 sierpnia 2017 /Facebook
  • Polecam wszystkim którzy szukają niezwykłego miejsca na organizację wesela

    Polecam wszystkim którzy szukają niezwykłego miejsca na organizację wesela, bardzo dobre jedzenie (duży wybór), piękne wnętrza, duży ogród z którego chętnie korzystały dzieci, miła i zaradna obsługa. Szczególnie pragnę podziękować kierownikowi recepcji Pani Weronice - z którą współpraca była przyjemnością, niezwykle fachowa pomoc i organizacja ! Pozdrawiam serdecznie i Do zobaczenia

    Milena K. - 24 kwietnia 2017 /Facebook
  • Z wyboru Hotelu Korona na miejsce naszego wesela jestesmy bardzo zadowoleni

    W lipcu 2016 w Hotelu Korona odbylo sie nasze wesele. Organizacja przyjecia weselnego ze strony hotelu przekroczyla nasze oczekiwania, wszystkie nasze zyczenia zostaly dokladnie spelnione i jakosc uslug hotelu byla na wysokim poziomie - zaczynajac od jedzenia poprzez mila, usmiechnieta i profesjonalna obsluge wesela, jakosc pokoi hotelowych i niedzielne sniadanie. W czasie wesela w nic nie musielismy ingerowac co pozwolilo nam w pelni skupic sie na swietowaniu :) Z wyboru Hotelu Korona na miejsce naszego wesela jestesmy bardzo zadowoleni i polecamy go wszystkim zainteresowanym. Wiekszosc gosci podobnie jak my bardzo chwalila miejsce i jedzenie. Na pewno bedziemy tu wracac!
    P.S. I te pyszne lody wlasnej produkcji

    Wojtek i Emilia - 15 lipca 2016/ Facebook
  • Everything was perfect
    My short reflection ;) Our wedding reception was held in a wonderful place, in fantastic atmosphere and among great people. Everything was perfect also because of you. Hotel Korona is a brilliant place characterized by professionalism and high quality service. Thank you. Everything was just like we wished. Keep the standard and amuse other newly-weds! 06.09.2010
    Ewa & Piotr, June 14, 2011
  • Big thanks!
    Thank you for professional and nice service on our anniversary day. Wonderful suite, delicious dinner and cozy atmosphere.
    Jolanta, July 14, 2011
  • Perfect organization of my wedding party
    Fantastic wedding organization. Fine personnel (really professional), delicious and beautifully served food (each was lovely decorated). Magnificent brand new rooms, well equipped. Our guests (lots of them) were delighted with the rooms. Although the wedding was the most important element, we really cared about the accomodation (we invited the family for a week so they spend a lot of time at the hotel). We sincerely thanked for the reception (my wife even shed a tear). We frankly recommend Korona!
    Mariusz, August 4, 2011
  • Fairy tale wedding party
    Special place full of magic and charm. Ideal venue for elegant wedding reception. Fantastic food, professional service in the run-up, kind and helpful staff. We recommend this hotel as a perfect place for a wedding. Our reception was just like in a fairy tale.
    Monika & Patryk, August 18, 2011
  • Skills, engagement and great professionalism
    Dear Sir/Madam, Herewith I would like to cordially thank you for organizing a wedding reception of my daughter Klaudia. My compliments to Manager, Chef and the Owners for their skills, engagement and huge professionalism. Beautifully decorated winery enriched with original gadgets made the room look incredible. Delicious and refined food delighted all the guests. The reception was facilitated by comfortable and elegant hotel rooms for our guests. I recommend Hotel Korona to all those who plan their wedding and look for an appropriate place. My daughter's wedding was fantastic. I would like to extend my gratitude to all hotel employees for their engagement. Anna Dobrowolska
    Anna, April 2, 2014
  • Five-star staff!
    Robert, August 12, 2012
  • The hotel should be rated 5-star.
    Thank you organizing our wedding party on August 11, 2012. The standard of both the staff and food was rather of 5 stars. We were also very satisfied with professionalism in the run-up to our wedding. Communicative, supportive and engaged staff. Big hugs!
    Paulina & Arek, August 21, 2012
  • Beautiful decoration, fine food and great staff
    Our wedding reception was held in September 2012 at Hotel Korona. This was a bull's eye. Beautiful decorations, wonderful surroundings, fantastic food, great staff and incredible atmosphere were key elements that made our wedding just like we expected. After the reception our guests sincerely praised the hotel for your performance. Therefore, we would like to thank once again to Korona employees for professional organization of our wedding and recommend this fabulous hotel to all engaged couples.
    Agnieszka & Paweł, September 9, 2012
  • Highest quality
    Thank you for professional preparation of our wedding party on 18th of August 2012. Food was fresh and tasty. High quality service and staff. Standard of hotel rooms for our guests was very good. We recommend this hotel to those who look for a wedding room.
    Wiola & Darek, April 3, 2013
  • We can't stop praising!
    On 20th of 2013 we had our wedding reception organized at Hotel Korona. Everything was top-notch during preparations and the reception itself. Beautifully decorated ballroom, very good staff, delicious food (especially roast pig). Our guests were delighted and we will keep recommending you!
    Kasia & Michał, July 23, 2013
  • Perfect professionalism and elegance
    I would like to share my experiences after the most wonderful day of my life. On 8th of June 2013 Hotel Korona organized our wedding party. We recommend this hotel to everyone. Everything was high class. All 130 guests were delighted. Our special compliments to Mrs Joanna Próchnicka, who took care of everything on this important day. Her advice and engagment were priceless. We have never met such a good manager before. Other hotels may envy Korona such a great employee. Hotel staff was also superb, smiling all the time, smart and guest-focused. Delicious food, big portions, almost impossible to eat everything. Beautiful table decorations. Surroundings impressed everybody so much! We recommend the hotel. There was no single thing that disappointed us. When choosing the menu we talked to the Chef Sławomir Obel, who advised us and recommended several courses. During the party he also asked if everything was fine. That was very kind of him, we appreciate it. Professionalism and elegance are key assets of this hotel. Rooms were spacious, clean and sound proof. Therefore, we sincerely recommend this hotel. Everyone may experience a royal wedding ;)
    Asia & Bartek, July 24, 2013
  • Your efforts mean our tomorrow full of great memories.
    Big thanks to Mrs Joanna and all the staff for perfect organization of the wedding party of Asia and Bartek.
    Katarzyna & Waldemar, July 30, 2013
  • Everything was geared-up.
    On April 13, 2013 Hotel Korona was the venue for our wondeful wedding. Everything was geared-up, better than we expected. The Manager and the Chief Receptionist patiently put up with our non-standard ideas and requests in the run-up and during the wedding. Everything went according to plan. Both we and our guests were really delighted with the service, personnel and all attractions that we had on this special day. Hotel Korona is a place to recommend for all kinds of ceremonies and receptions. Thanks and regards!
    Anna & Rafał, September 3, 2013
  • Our guests were impressed
    We would like to share our opinion in a comprehensive way. On June 15th this year we had our wedding party organized at Hotel Korona. Obviously, this was the most beautiful day in our life and hotel staff contributed significantly. Big thanks to Mrs Joanna Próchnicka - this is really a right person in the right position. As the manager she performed better than we could have expected. Great contact, a lot of patience, right suggestions and advices. Thanks to her work and work of all staff members, our wedding party was truly perfect - just like we wished. If you expect what you wish for, this is the right place to organize your wedding. We also appreciate good cooperation with other companies - cake, decorations, food etc. Our compliments to the Chef - perfection in all the details. Because of emotions we did not try everything, but we believe in opinions of our guests, who say that all courses were delicious. Beautiful and comfortable rooms. Our guests were impressed. Wonderful and tasty breakfasts, high quality personnel. If we were to organize a wedding party once more, we would definitely choose Hotel Korona!
    Emilka & Leszek, April 23, 2014